Samen leren

Samen groeien

Juf Janneke werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in groep 7/8. Op woensdagmorgen staat juf Nelleke voor de groep. We gaan er samen een gezellig schooljaar van maken.

Informatie over het werken in onze groep.

Voorleeswedstrijd

Vandaag hebben we de voorleeswedstrijd op school gehouden. Voor onze groep mocht de winnaar van groep 7, Jasmijn, en de winnaar van groep 8, Mike, meedoen. Zij hebben beide enorm goed gelezen. Daarnaast zijn we ook zeker trots op onze juryleden Liza, Britt en Julot. Mike is de winnaar van de school geworden. Van Harte Gefeliciteerd!!

 

P1050987     P1050988

 

 

P1050983P1050980

Halt

Vandaag kregen we bezoek van bureau 'Halt'. Zij kwamen ons alles vertellen over: 'Online veiligheid'. Jongeren gebruiken internet voor van alles: ontspanning, contact hebben met elkaar en voor hun schoolwerk. Toch hebben ze soms ook vervelende ervaringen met internet. Het gaat dan vaak over het rondsturen van nare filmpjes of foto's, geruzie of zelfs bedreigingen (bijvoorbeeld via Whatsapp). Bureau Halt heeft ons vertelt hoe we met dit thema het beste om kunnen gaan. We kregen hierbij de volgende tips:

1. Stuur niet alles zomaar door.
2. Kijk uit met foto's en video's plaatsen.
3. Accepteer niet alle vrienden, wees kritisch.
4. Denk na over welke info je over jezelf deelt.
5. Houd je wachtwoord geheim.
6. Vertrouw je het niet, bespreek dit dan met je ouders of ga naar meldknop.nl.

 

P1050870     P1050871                                                                            

P1050872

Leesavontuur

Deze week zijn wij gestart met 'Leesavontuur'. Tijdens dit project komt Annemiek Klijn van de bibliotheek ons vertellen over boeken met het thema 'Raar, maar waar', gericht op techniek. Naast het voorlezen uit een boek over dit thema komen o.a. proefjes, poëzie en mediawijsheid aan bod.

Deze week hebben we een stuk gehoord uit het boek: 'Het raadsel van alles wat leeft'. Daarna zijn we aan de slag gegaan met een proefje over een verhaal uit het boek. De uitkomst van het proefje is nog een 'raadsel'. Hopelijk wordt het een succes, we wachten af....

P1050858     P1050862

 

 

 

 

 

 

 

  

P1050855          P1050857

Meer artikelen...

  • 1
  • 2