Welkom op de pagina van groep 5/6. Op maandag en dinsdag is juf Corine in de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Hanneke in de groep. De woensdagen wisselen zij met elkaar af.

We hebben 5 belangrijke afspraken met elkaar gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen een heel fijn schooljaar heeft:

1. We zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt op school
  2. We zijn aardig voor elkaar en helpen elkaar
  3. We leren met en van elkaar
  4. Ik doe mijn werk zo goed als ik kan
  5. Ik ken de regels en houd me eraan

We wensen iedereen een heel fijn schooljaar toe.

Informatie over het werken in onze groep.

Emma

Bezoek

Vandaag heeft Emma haar neefje Boaz even op school laten komen! Wat leuk was dat en wat een lief mannetje!!

emma

Minke

Willen jullie meer weten over de reis van Minke in Curacao? Kijk op deze blog: standolfijn.blogspot.com

Noord Brabants Museum en Weidevogelles

Bekijk onze filmpjes op: youtube.com/user/MedialabHNBM (indien de link niet werkt: zoek op youtube naar MedialabHNBM )

doc07104620170407154922 001

Het maken van de filmpjes door Jeremy

doc07095020170406152621 004

De voorkant van het NBM door Mathijs en Bram.

Het museum was leuk.

Allen het filmpje was best grappig.

Want er kwamen biggetjes en de vrouw was met een mant gekomen.

En ze gooiden  alles op de grond hihihi.

Van Sarah

Wee zijn naar het brabants museum geweest.

En het was best saai.

We zijn met de moeder van: Lien rik Jelte en de opa van: Julot Tim zijn ook mee geweest.

Van Jelte

Jorn

Het maken van een stopmotionfilmpje door Jorn.

In het museum hebben we een stop motion filmpje gemaakt.

En we kregen kaartjes en die moes je dan zoeken.

En een zaal was nog niet open maar die is toen speciaal  voor ons open gegaan.

En toen  we terug gingen moesten we een heel eind lopen.

En we stonden in een Parkeergarage  .

Van Tim

doc07095020170406152621 003

Het verhaal van de

middeleeuwen

we zijn met de klas naar het Noord-Brabant museum geweest (met auto’s) We gingen als eerst op het pleintje eten en drinken. Daarna werden we welkom geheten. We gingen onze jassen en tassen in de garderobe leggen. Toen moesten we op de bank gaan zitten. We gingen naar de andere kant van het museum. Ze vertelde dat het museum voor ons speciaal open was. Toen gingen we naar de huizen van vroeger kijken. Toen werden we in groepjes gedeeld. We kregen toen plaatjes die moesten we gaan zoeken. en toen hebben we een stopmotion gemaakt en toen moesten we alle stopmotion gaan bekijken. Ze hadden ook nog een grond waarvan allemaal plaatjes te zien was. En toen gingen we weer terug naar school (met auto’s) en dit was Het Verhaal Van De Middeleeuwen.

Door Emma en Jasmijn

doc07095020170406152621 001

Een weidevogel door Lien

De weidevogels les

De kinderen vonden het wel leuk, maar het duurde wel lang.

Maar het was interessant over de weidevogels. Er was een meneer en die liet vogels zien. Er is een grutto, kieviet, welp, kemphaan en de schoolekster.

Gemaakt

door: Julot & Femke