In groep 1/2 hebben we 2 juffen. Op maandag en dinsdag is juf Thea aanwezig en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Gea in de klas.

Op vrijdag gaan alleen de kinderen van groep 2 naar school. Groep 1 is dan lekker vrij.

Informatie over het werken in onze groep.

Verjaardagendag

Het is alweer een paar dagen geleden, maar dat maakt niet uit!

Vorige week vierden we VERJAARDAGENDAG, de dag waarop alle juffen hun verjaardag vierden.

Alle  groepen hadden een thema-land. Voor groep 1/2 was dat China.

Dat hebben we geweten: de kinderen waren prachtig verkleed.

Hieronder kunt u dat zien.

We hebben samen een heerlijke dag gehad. Voor de pauze hadden we een workshop en na de pauze hebben we allerlei spelletjes gedaan. Tenslotte mochten we genieten van een heerlijk buffet, klaargemaakt door leerlingen van de bovenbouw. Het heerlijke weer werkte eraan mee dat we een fijne ochtend hebben gehad met elkaar. We voelden ons echt jarig!

Alle ouders die meegeholpen hebben: heel hartelijk bedankt!

Komende weken gaan we werken aan een nieuw thema namelijk FAMILIE.

familie

We luisteren naar een verhaal over een moeder die verwend wordt met moederdag.

Nadat ze veel bewogen heeft en gezonde dingen heeft gegeten en gedronken mag ze genieten in een lekker bad met kruiden en bloemen.

mama in bad

Daarom zal er tijdens dit thema ook een drogisterij worden ingericht waarvoor de kinderen voorwerpen mee mogen nemen zoals lege verpakkingen van badschuim, tandpasta, shampoo etc.

Mer elkaar maken we er een leuk thema van!

De blauwe vinvis

Met een klein groepje kinderen zijn we momenteel aan het werk met het boek "De blauwe vinvis".

In dat boek staan veel dingen die goed zijn om te weten zoals: de blauwe vinvis is het grootste zoogdier ter wereld.

We leren wat een zoogdier is en praten over andere dieren: welke zijn zoogdieren en welke niet. We leren dat de blauwe vinvis niet echt blauw is maar veel verschillende tinten grijs. Door de weerspiegeling in het water lijkt hij blauw.

In de bek van de blauwe vinvis passen 50 mensen. Gelukkig lust hij geen mensenvlees maar eet hij kril; kleine schaal- en schelpdiertjes.

We leerden ook dat de blauwe vinvis 30 meter lang kan worden. Daarmee gingen we aan de slag. Buiten op het plein gingen we eerst inschatten hoe lang 30 meter is. Dat konden we al best goed. Daarna knipten we een touw af op 30 meter lengte. Dat touw, even lang als de blauwe vinvis, legden we uit op het plein. Wauw, wat een enorm dier! Daar waren we wel van onder de indruk.

Zou de blauwe vinvis ook in onze gang passen, qua lengte?

Dat gingen we onderzoeken! Een leerling hield het touw vast aan de ene kant van de gang (bij groep 7/8).hoe lang is een blauwe visvis 3

Daarna gingen we het touw strak trekken. En wat denkt u? De blauwe vinvis past in de gang, al dachten de kinderen wel dat hij ietsje te dik zou zijn om er echt in te kunnen liggen!

Daarna gingen we meten hoeveel kinderen samen even lang zijn als een blauwe vinvis.

Dat ziet u hieronder.

hoe lang is een blauwe vinvis 1

hoe lang is een blauwe visvis 2

We hebben weer veel nieuwe dingen geleerd en veel plezier gehad. Volgende week gaan we verder met dit onderwerp.