In groep 1/2 hebben we 2 juffen. Op maandag en dinsdag is juf Thea aanwezig en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Gea in de klas.

Op vrijdag gaan alleen de kinderen van groep 2 naar school. Groep 1 is dan lekker vrij.

Informatie over het werken in onze groep.

Project Techniek

De afgelopen week hebben we hard gewerkt. Dat doen we natuurlijk altijd al, maar nu hebben we hard gewerkt aan het thema TECHNIEK.

We hebben geëxperimenteerd met magnetisme. Dat vonden we allemaal erg boeiend. Wat wordt aangetrokkken door een magneet en wat niet?

We hebben er veel van geleerd, zoals u hieronder kunt zien.

magneet3

magneet4

magneet5

We hebben ook een robot in de klas, in de vorm van een bij. Deze robot heet daarom ook bee-bot. Daarmee kunnen we de eerste stapjes maken met programmeren. De bee-bot kan vooruit gestuurd worden, achteruit, naar links en naar rechts. We leerden vooruit denken: waar moet de bee-bot naartoe en hoe komt hij daar? Dat ziet u hieronder.

Verder hebben we gewerkt met "drijven en zinken" en hebben we een beverburcht gemaakt aan de hand van een prentenboek. Ook hebben we robots geknutseld.

Het was een leuk en leerzaam project.

beebot1

Werken in de hoeken

Regelmatig mogen we in de klas kiezen wat we gaan doen. Dat vinden we erg fijn.

We maken dan de mooiste dingen.

Zo zijn er meisjes die hele mooie dingen kunnen bouwen van kapla. Dat ziet u hieronder.

kapla

Sinds kort hebben we ook k'nex. Daar weten we wel raad mee. Hiermee laten we onze creativiteit in de vrije loop en ontstaan er mooie dingen zoals u ziet.

knexx2

knexx

Soms krijgen we een verplichte opdracht. Daar zijn we niet altijd blij mee, vooral niet wanneer zo'n opdracht veel concentratie en telwerk vergt. We maken het natuurlijk wel af. Dan zijn we heel erg trots op het resultaat. En terecht!!

kralenplank

kralenplank2

Op dit moment zijn we volop bezig met ons project TECHNIEK.

Daar hoort u binnenkort uiteraard meer over!

Schoolreis!

Terwijl de eerste herfststorm over Nederland waait, ging groep 1/2 gezellig op schoolreis.

We gingen naar Pukkemuk in Dongen. Dat was gelukkig niet zover rijden.

Tot 10 uur hebben we heerlijk binnen gespeeld in de binnenspeeltuin.

Toen was het tijd voor een lekker zakje chips en ranja.

Daarna was het gelukkig droog en hebben we allemaal in een klompje mogen varen.

Ook hebben we dieren geaaid. Toen was het alweer tijd voor de frietjes met knakworst, heerlijk!

Rond 13 uur waren we weer terug op school.

We hebben genoten!

schoolreis 2