Project Techniek

De afgelopen week hebben we hard gewerkt. Dat doen we natuurlijk altijd al, maar nu hebben we hard gewerkt aan het thema TECHNIEK.

We hebben geëxperimenteerd met magnetisme. Dat vonden we allemaal erg boeiend. Wat wordt aangetrokkken door een magneet en wat niet?

We hebben er veel van geleerd, zoals u hieronder kunt zien.

magneet3

magneet4

magneet5

We hebben ook een robot in de klas, in de vorm van een bij. Deze robot heet daarom ook bee-bot. Daarmee kunnen we de eerste stapjes maken met programmeren. De bee-bot kan vooruit gestuurd worden, achteruit, naar links en naar rechts. We leerden vooruit denken: waar moet de bee-bot naartoe en hoe komt hij daar? Dat ziet u hieronder.

Verder hebben we gewerkt met "drijven en zinken" en hebben we een beverburcht gemaakt aan de hand van een prentenboek. Ook hebben we robots geknutseld.

Het was een leuk en leerzaam project.

beebot1

Werken in de hoeken

Regelmatig mogen we in de klas kiezen wat we gaan doen. Dat vinden we erg fijn.

We maken dan de mooiste dingen.

Zo zijn er meisjes die hele mooie dingen kunnen bouwen van kapla. Dat ziet u hieronder.

kapla

Sinds kort hebben we ook k'nex. Daar weten we wel raad mee. Hiermee laten we onze creativiteit in de vrije loop en ontstaan er mooie dingen zoals u ziet.

knexx2

knexx

Soms krijgen we een verplichte opdracht. Daar zijn we niet altijd blij mee, vooral niet wanneer zo'n opdracht veel concentratie en telwerk vergt. We maken het natuurlijk wel af. Dan zijn we heel erg trots op het resultaat. En terecht!!

kralenplank

kralenplank2

Op dit moment zijn we volop bezig met ons project TECHNIEK.

Daar hoort u binnenkort uiteraard meer over!

Schoolreis!

Terwijl de eerste herfststorm over Nederland waait, ging groep 1/2 gezellig op schoolreis.

We gingen naar Pukkemuk in Dongen. Dat was gelukkig niet zover rijden.

Tot 10 uur hebben we heerlijk binnen gespeeld in de binnenspeeltuin.

Toen was het tijd voor een lekker zakje chips en ranja.

Daarna was het gelukkig droog en hebben we allemaal in een klompje mogen varen.

Ook hebben we dieren geaaid. Toen was het alweer tijd voor de frietjes met knakworst, heerlijk!

Rond 13 uur waren we weer terug op school.

We hebben genoten!

schoolreis 2

schoolreis 1

Een nieuw schooljaar

De kop is eraf. De eerste schoolweek is achter de rug.

We zijn goed van start gegaan.

We hebben fijn gewerkt en dankzij het mooie weer hebben we ook heerlijk buiten gespeeld.

buiten3

buiten 2

Het thema waaraan we op dit moment werken heet: EROP UIT.

Het gaat over Pien die een knuffel heeft die kleine Pien heet.

Pien neemt kleine Pien mee uit fietsen in het park en gaat met kleine Pien kamperen.

kleine pien op reis

Soms hebben we zo hard gewerkt dat het hoog tijd is voor wat ontspanning. Dan mogen we van de juf af en toe een treintje maken. Dat vinden we ontzettend leuk.

Hieronder ziet u hoe dat gaat.

dansje

We hopen met elkaar op een mooi en leerzaam schooljaar!

naar de lammetjes

Vandaag ging groep 3/4 op bezoek bij de familie Pruijsen om naar de lammetjes te gaan kijken. Alle kinderen hadden er op gerekend en stoere kleren en oude schoenen of laarzen aangedaan. Iedereen mocht in het hok van de lammetjes op pakken stro zitten en Leanne en Lizzie zorgden ervoor dat alle kinderen de lammetjes op schoot kregen en konden aaien. Soms was het ook wel een beetje spannend. Het was een mooie ervaring. Bedankt voor deze leuke ontvangst.

20180409 134925

20180409 134318